Beslenmenin Felsefesi ve Sağlıklı Yemek Tarifleri“Gıdanız ilacınız, ilacınız gıdanız olsun” dedik ve bu kitabı hazırladık. Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu önce doktor kimliğiyle, o herkesin anlayabileceği net, yalın ve basit diliyle sağlıklı beslenmenin felsefesini anlatıyor. Makro gıdalardan mikro gıdalara, antioksindanlardan fitokimyasallara, baharat ve otlardan süper gıdalara, probiyotiklerden prebiyotiklere, sık sık yemekten oruçla şifa bulmaya, yağlardan şekere, yumurtadan kolesterole, konvansiyonel gıdalardan organik tarım ürünlerine kadar merak edilen tüm konuları ele alıyor, soruları cevaplıyor. Ardından kendi uzmanlık konusuna yoğunlaşarak kalp, hipertansiyon ve şeker hastalıklarında beslenme konusunu özel bir bölümde işliyor.Son olarak da doktor önlüğünü çıkarıp mutfak önlüğünü giyerek bizleri sağlıklı, enerji veren, kilo aldırmayan yemek tarifleriyle tanıştırıyor. Sadece tarif vermekle kalmıyor, yemeklerin özelliklerini, bunların nasıl daha lezzetli ve nasıl ‘sağlıktan çatlatan’ hale getirilebileceğini anlatıyor. Her yemek tarifi ile birlikte bu yemeklerin faydalı yönlerini bilimsel ve tıbbi bir perspektiften tartışıyor.Siz de “keşke mutfağımda bir doktor olsa” diyorsanız, 30 Günde 10 Yıl ve 45’ten Sonra kitaplarıyla gündeme damgasını vuran Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu’nun bu kitabını kaçırmayın. Afiyetle yiyin ama ölçüyü de kaçırmayın!(Arka Kapaktan)YAZAR HAKKINDA:Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu1955 yılında Ankara’da doğdu. Ülkemizin ünlü bilim adamlarından, Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı rahmetli Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu’nun oğludur. Çocukluk yılları ve ilkokulun ilk 3 senesi ABD’de geçti. İlkokul, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji’nde okuyarak bitirdi.1979 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü’nde tamamladı.Vatani görevini tamamladıktan sonra 1 yıl İngiltere’de Cambridge Üniversitesi, Papworth Hospital’da, 2 yıl da Londra St. Thomas Hastanesi’nde çalıştı. Yurda dönüşünde SSK Ankara Hastanesi’nde şef muavini ve şef olarak çalıştı. 1984 yılında Doçent oldu. SSK Etlik İhtisas Hastanesi’nde kurucu Başhekim olarak görev aldı. 1998 yılında ABD Alabama Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı.Yurda dönüşünde mesleğine özel sektörde devam etti. 2005 yılında Ankara Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi ABD kurucu kadrosunda yer aldı, 2006 yılında Profesör oldu, 7 yıl bu üniversitede öğretim üyesi olarak görev aldı.Prof. Yörükoğlu, halen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kalp-Damar Cerrahisi uzmanı ve EECP ünitesi sorumlusu olarak çalışmaktadır. Prof. Yörükoğlu’nun 60’ın üzerinde yayınlanmış bilimsel çalışması bulunmaktadır.Tanıtım Metni
Doktor Mutfakta
- Marka: Hayykitap
- Ürün Kodu: 9786257909594
- Stok Durumu: Stokta var
-
48,00₺
- Vergiler Hariç: 48,00₺