• Seramik Pişirim Teknikleri ve Fırınları
Seramik Pişirim Teknikleri ve FırınlarıSeramik Pişirim Teknikleri ve Fırınları,Seramik alanında deneyimli 13 akademisyen / sanatçı yazarın,bir araya gelerek edinimlerini / bilgi birikimlerini paylaştığı bir kitaptır.Bu kitap aracılığı ile gelecek kuşakların sanatsal ifadelerindealternatif bir anlatım dili geliştirmesine katkı sağlanmaktadır.Bu yönüyle de seramiğe gönül veren herkesinbaşucu kitabı olma özelliğini taşımaktadır.Seramik workshoplarında da sıklıkla uygulanan6 adet pişirim / fırınlama yöntem ve tekniği,5 fırın tipi detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.Anlatımlar 212 adet görselle zenginleştirilmiştir.Görseller uygulama süreçlerini ve örnekleri kapsamaktadır.EditörEmet Egemen AslanYazarlar Emet Egemen Aslan Mutlu Başkaya Hasan Başkırkan Kaan Canduran Sevim Çizer Bahadır Cem Erdem Tuğrul Emre Feyzoğlu İbrahim Vefa İrdelp Mehmet Tüzüm Kızılcan Bilgihan Uzuner Semih Kaplan Seyhan Yılmaz F. Müjde Gökbel ÖNSÖZ İlkel toplumlarda çamurun ateşle buluştuğu düzenekler zaman içinde fırınlara dönüşmüştür. Çamurun ısıya maruz kalması sonucunda elde edilen ürün, seramik adını almaktadır. Günümüzde, seramik üretiminin ilk olarak ne zaman ve nerede başladığı bilinmese de insanlık tarihi kadar eskilere dayandırılmaktadır. Bilimsel çalışmalar seramik üretim sürecindeki temel prensiplerin -şekillendirme, pişirim/fırınlama yöntem ve tekniklerinin- geçmişten günümüze benzer şekillerde uygulandığını kanıtlar niteliktedir. Toplumların kültürel yapılarındaki farklılıklar seramik ürünlerde olduğu gibi pişirim/fırınlama yöntem ve tekniklerinde de çeşitliliğe neden olmuştur. Fırınlanacak ürünün niteliğinin yanı sıra yaşanılan coğrafya, iklim koşulları, bitki örtüsü, yeraltı kaynakları vs. inşa edilecek fırının tasarımını doğrudan etkileyen unsurlardandır. Seramiğin geleneksel ve endüstriyel kimliğinin yanı sıra bir sanat alanı olarak kabul görmesi seramik malzemeyi kullanan sanatçıları arayışa itmiştir. Bu arayış sadece çamurun şekillendirilme aşamasında değil aynı zamanda pişirim/fırınlama aşamasında da kendini göstermiştir. Başka bir deyiş ile farklı pişirim/fırınlama yöntem ve tekniklerinin sağladığı geniş renk ve doku skalası sanatsal ifadeyi güçlendirme noktasında sanatçılar tarafından tercih edilmiştir. Bunun sonucunda pek çok geleneksel pişirim/fırınlama tekniği günümüz koşullarında uyarlanarak uygulanmaya ve fırın tipileri inşa edilmeye başlamıştır. Pişirim/fırınlama yöntem ve tekniklerinde, fırın tiplerinde deneysel uygulamalar yapılarak bu arayışlarının günümüzde de devam ettiğini görmekteyiz. Geleneksel yaklaşımlar ve çağdaş gelişmeler dikkate alınarak hazırlanan kitapta farklı pişirim/ fırınlama yöntem ve tekniklerine, fırın tiplerine yer verilmiştir. Kitap her bir yazarın bir pişirim/ fırınlama/ fırın tipini kaleme aldığı bölümlerden oluşmaktadır. Ortak bir yazım kuralı benimsenmiştir. Editörler, yazıların içeriğinden ve tekniğinden sorumlu değildir. Kitabın oluşması aşamasında başından sonuna kadar büyük bir özveri ile çalışan, bilgi birikimlerini ve deneyimlerini gelecek kuşaklara bu kitap aracılığı ile aktaran saygın bilim insanlarına, yazarlarımıza teşekkür ederiz. Editör Emet Egemen ASLAN Kaan CANDURAN Tanıtım MetniTanıtım Metni

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Seramik Pişirim Teknikleri ve Fırınları

  • Marka: Opus Basımevi
  • Ürün Kodu: 9786056712104
  • Stok Durumu: Out Of Stock
  • 50,00₺

  • Vergiler Hariç: 50,00₺

Etiketler: Seramik Pişirim Teknikleri ve Fırınları, 9786056712104, Referans Kitaplar