Yemek olgusu muhteviyat, pişirme teknikleri ve sunum gibi özelliklerinedeniyle somut; etrafında şekillenen gelenek, görenek, örf, adet veçeşitli dini ritüeller gibi unsurlardan dolayı soyut, kültürel öğe olarak elealınmalıdır. Türk mutfak kültürü incelendiğinde birçok yemeğin fizyolojikihtiyaçları karşılamaktan başka göze, kulağa ve insanın iç dünyasınahitap eden sosyolojik ve sanatsal birçok işlevi olduğu görülür. KökleriPagan dönemine kadar gidebilen ölüm aşı, her derde deva olduğunainanılan mesir macunu, Nuh Tufanı ile ilişkilendirilen aşure bunlardanbazılarıdır. Aşure etrafında birçok sosyal, kültürel ve sanatsal oluşumunşekillenmesi, bünyesinde ciddi ölçüde dini ritüeli barındırması nedeniyleTürk mutfak kültürü açısından oldukça önemlidir. Çalışmamız, geçmiştengünümüze aşure etrafında şekillenen örf, adet, gelenek, görenek, sanatsaloluşum, dini ritüel ve mutfak uygulamalarını derleme metoduyla kayıtaltına alarak gelecek nesillere aktarmayı amaçlamaktadır Tanıtım Metni
Türk Mutfak Kültürümüzde Aşurenin Tarihsel Süreci
- Marka: Hiperlink Yayınları
- Ürün Kodu: 9786052816097
- Stok Durumu: Out Of Stock
-
45,00₺
- Vergiler Hariç: 45,00₺