• Soframda Anadolu - Doğu Anadolu Yemekleri - Alfa Yayınları
Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Tandır olan evlerde bol miktarda mayalı hamur ince ince açılıp tandıra vurularak pişirilir. Hazırlanan ekmek bir bezin içinde bekletilir, hafif ıslatılır. Karın doyurmanın en basit yolu yufka ekmeğin içine bir şeyleri dürüp yemektir. Sulu hazırlanan çoğu yemek ufalanmış kuru ekmeğin üzerine dökülüp yenir. Hatta Arapgir'in ceviz sulusu da, Eğin'in yumurtalı tiridi de, Kemah'ın cıvırlası da böyle yenir. Tanıtım Metni

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Soframda Anadolu - Doğu Anadolu Yemekleri

  • 150,00₺

  • Vergiler Hariç: 150,00₺

Etiketler: Soframda Anadolu - Doğu Anadolu Yemekleri, 9786051069470, Türk Mutfağı